A szállásról

Nyírmedpusztai Lurkóheverde

Mátranovák – Nyírmedpuszta

Pihenési, táborozási lehetőség gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt!

A Nyírmedpusztai Lurkóheverde a Mátra Északi oldalán, Nógrád megyében, Mátranováktól mintegy 3 km-re található, az erdő közepén. A terület, az ország harmadik legtisztább levegőjű része. A csodálatosan szép környezet, lebilincselő látványt nyújt az ide érkezőknek.

A szálláshely alkalmas óvodai-, iskolai táborozásra, erdei iskola szervezésére, családoknak, baráti társoságoknak a kellemes szabadidő eltöltéséhez, kiránduláshoz, túrázáshoz, cégeknek tréningek megtartásához.

Az épület  magában foglalja a középen elhelyezkedő társalgót-étkezőt, melyből a hálószobák nyílnak; a melegítő konyhát; a külön férfi és női mosdót. A területen lévő másik épület egy akár 40 főt is befogadni képes közösségi tér, amelyhez külön melegítő konyha tartozik. A zárt udvar egy megközelítőleg 1500 m2-es füves terület, ahol a nyársaláson, bográcsozáson túl, sportolásra alkalmas rész is várja a látogatókat (futball, tollaslabda, stb.)

Táborozás

slider12Egy jó tábor eseményeire évek múlva is emlékeznek a résztvevők. Szinte minden felnőtt, gyermek- vagy kamaszkoruk legszebb nyarára emlékeznek vissza a legszívesebben addigi életükből. Mi ehhez szeretnénk hozzájárulni. Úgy érezzük, hogy szálláshelyünk és a környező vidék ideális helyszínt biztosíthat a különféle nyári táborok, szaktáborok lebonyolításához.

Szálláshelyünk szívesen fogadja óvodák, iskolák, főiskolák, egyetemek, gyermek és ifjúsági egyesületek tagjait sport-, művészeti-, nyelvi-, színjátszó-, tánc-, természetjáró-, honismereti-, kézműves tábor megrendezésére.

Szálláshelyeink kedvező adottságai sokféle lehetőséget teremtenek a fedett- és szabadtéri közös programokra.

Erdei iskola

Az erdei iskola tábor kiváló lehetőséget biztosít az oktatási intézmények számára, hogy megtörjék az iskolai hétköznapok egyhangúságát, és egyszerre szolgáljanak élményekkel és ismeretekkel diákjaik számára. Az erdei iskola tábor pozitívumait talán a következőképpen foglalhatnánk össze:

Lehetőséget teremt a tantárgyi tudás elmélyítésére, gyakorlati felhasználására; valamint a gyerekek játszva, észrevétlenül szerezhetnek újabb ismereteket.

A tábor az ismeretterjesztésen túl a természet megszerettetésének is a legjobb színtere. Általa a gyerekek megtanulják tisztelni és csodálni az őket körül vevő élővilágot.

A közös programok során jobban, több oldalról ismerhetik meg egymást – és ezzel együtt önmaguk képességeit is – a tanulók. Segít összekovácsolni az osztályközösséget.

Mindemellett a látnivalókban gazdag túrák, izgalmas megfigyelések, kalandok feledhetetlen élményt nyújtanak a résztvevőknek.